Tak jak wspomniałam w poprzednim wpisie, dodaję najpierw przepisy, z których w najbliższym czasie sama już nie skorzystam, bo zawierają składniki, które są zabronione na mojej diecie (tutaj na przykład ser biały). Dopiero później zacznę dodawać przepisy na dania, które jem aktualnie.
Pasta wyszła smaczna, robi się ją szybko, z niewielu składników. Pyszna ze świeżym chlebkiem ;)
Pasta z Makreli i Twarogu
Składniki:
- 300 g makreli wędzonej
- 250 g sera białego półtłustego
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 3/4 pęczka dymki
- świeżo mielony pieprz; do smaku
- ewentualnie sól
Makrelę obierz ze skóry i ości. Porwij na malutkie kawałki. Włóż do miski razem z serem i rozgnieć wszystko widelcem.
Wymieszaj z posiekaną dymką i koncentratem pomidorowym. Dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą (ja nie soliłam, bo makrela jest wystarczająco słona).
SMACZNEGO!
źródło: fanpage Jakuba Kuronia "Pasta z makreli wędzonej"
super wygląda, muszę koniecznie zrobić jeszcze nigdy nie łączyłam makreli z białym serem
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Uwielbiam i makrelę i ser biały więc ta pasta to coś dla mnie!
OdpowiedzUsuń