czwartek, 24 kwietnia 2014

Pasta z Makreli i Twarogu

Tak jak wspomniałam w poprzednim wpisie, dodaję najpierw przepisy, z których w najbliższym czasie sama już nie skorzystam, bo zawierają składniki, które są zabronione na mojej diecie (tutaj na przykład ser biały). Dopiero później zacznę dodawać przepisy na dania, które jem aktualnie.
Pasta wyszła smaczna, robi się ją szybko, z niewielu składników. Pyszna ze świeżym chlebkiem ;)


Pasta z Makreli i Twarogu

Składniki:
  • 300 g makreli wędzonej
  • 250 g sera białego półtłustego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3/4 pęczka dymki
  • świeżo mielony pieprz; do smaku
  • ewentualnie sól

Makrelę obierz ze skóry i ości. Porwij na malutkie kawałki. Włóż do miski razem z serem i rozgnieć wszystko widelcem.

Wymieszaj z posiekaną dymką i koncentratem pomidorowym. Dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą (ja nie soliłam, bo makrela jest wystarczająco słona).

SMACZNEGO!




źródło: fanpage Jakuba Kuronia "Pasta z makreli wędzonej"

2 komentarze:

  1. super wygląda, muszę koniecznie zrobić jeszcze nigdy nie łączyłam makreli z białym serem

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam i makrelę i ser biały więc ta pasta to coś dla mnie!

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się przepis i masz coś do powiedzenia, to zapraszam do napisania komentarza ;) Każdy z nich to dla mnie ogromna mobilizacja do dodania kolejnego przepisu.
Będzie mi bardzo miło, jeśli podasz swoje imię lub nick i nie pozostaniesz dla mnie tylko "Anonimem".
Proszę jedynie o nie umieszczanie linków (do stron, blogów, konkursów, reklam etc.)