Smaczna przystawka na przyjęcie lub szybkie danie na obiad w tygodniu. Nam bardzo smakowało.
Roladki z Twarożkiem i Paluszkami Krabowymi
Składniki na ciasto naleśnikowe:
- 170 g mąki
- 375 ml mleka
- 4 jajka
Masa:
- 300 g serka Philadelphia
- 230 g curd cheese (twarogu)
- 2 - 4 łyżki chrzanu
- pęczek koperku (25g)
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
Dodatkowo:
- 200 - 250 g paluszków krabowych
4 naleśniki ułóż na folii aluminiowej, tak, aby trochę na siebie nachodziły. Posmaruj masą twarożkową i ułóż paluszki krabowe w trzech rzędach.
Zwiń ścisło w roladę, a następnie zawiń w folię i schłódź w lodówce.
Z podanych składników wyjdzie 2 rolady, a z każdej z nich powinno wyjść około 18 plastrów.
SMACZNEGO!
Wiem że paluszki krabowe to nic dobrego, i że jak mają 30 % ryby tu jest sukces... ale baardzo je lubię : )
OdpowiedzUsuńtakie roladki to coś dla mnie ; )