poniedziałek, 5 listopada 2012

Kluski Śląskie z Pesto

Po obejrzeniu jednego z odcinków Rewolucji Kuchennych, gdzie Magda Gessler proponowała Kluski Śląskie z Pesto, postanowiłam również je przygotować. Nie żałowałam, bo jest to bardzo smaczne połączenie, a mój mąż już woła o powtórkę ;)



Kluski Śląskie z Pesto

Składniki:
  • kluski śląskie (z tego przepisu)
  • 50 g liści bazylii (waga listków bez łodyżek)
  • 50 g orzeszków piniowych (podprażonych na patelni)
  • 25 g tartego parmezanu
  • 1 ząbek czosnku
  • 70 ml oliwy z oliwek


Do blendera wrzuć bazylię, orzeszki, parmezan i czosnek, zmiksuj. Dodaj oliwę z oliwek i jeszcze raz zmiksuj.

Przygotuj kluski śląskie z tego przepisu i podawaj z pesto.

SMACZNEGO!





źródło: Przepis własny inspirowany daniem Magdy Gessler

7 komentarzy:

  1. uwielbiam i pesto i kluski śląskie, fajny pomysł żeby to połączyć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawy pomysł na połączenie dwóch różnych kultur kulinarnych :]

    OdpowiedzUsuń
  3. Robie kluski śląskie z sosem bolognese.Lubię takie mieszanki kultur kulinarnych

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jestem pewna, że kluski śląskie z sosem bolognese smakują pysznie-też muszę kiedyś tak zrobić :)

      Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń
  4. Ale smakowite kluski śląskie, często je jem na obiad z rodziną

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się przepis i masz coś do powiedzenia, to zapraszam do napisania komentarza ;) Każdy z nich to dla mnie ogromna mobilizacja do dodania kolejnego przepisu.
Będzie mi bardzo miło, jeśli podasz swoje imię lub nick i nie pozostaniesz dla mnie tylko "Anonimem".
Proszę jedynie o nie umieszczanie linków (do stron, blogów, konkursów, reklam etc.)