Lody te robi się bardzo szybko, ponieważ jedyne co trzeba zrobić, to podgrzać wszystko, a potem zamrozić.
Lody Szafranowe z Mlekiem Kokosowym
Składniki na 1/2 l lodów:
- 160 ml śmietany kremówki
- 250 ml mleka kokosowego
- 60 g cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki szafranu
W rondelku wymieszaj śmietanę, mleko kokosowe i cukier, dodaj szafran. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Zdejmij z ognia, wystudź, przełóż do maszyny do lodów i postępuj według jej instrukcji lub tak jak ja przelej do plastikowego pojemnika i w trakcie mrożenia mieszaj lody co godzinę.
SMACZNEGO!
źródło: Quick Coconut Ice Cream with Saffron
kuszące.. niezwykle
OdpowiedzUsuńLody wyszly pyszne!:) Prosty i smaczny przepis:)dodalam tylko troche wiorkow kokosowych dzieki czemu lody nabraly bardziej kokosowego smaku. Dziekuje.
OdpowiedzUsuńBasia
Takie z kokosem na pewno były pyszne ;)
UsuńPozdrawiam!