Surówka z Czerwonej Kapusty
Składniki:
- 1/2 kg czerwonej kapusty
- 1 cytryna
- 2 jabłka (najlepiej kwaśne)
- 2 ogórki kiszone (dałam 3)
- 1 cebula
- natka pietruszki (pominęłam)
- sól, pieprz, cukier; do smaku
- oliwa (kilka łyżek)
Kapustę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Skrop sokiem z cytryny. Na tarce zetrzyj też jabłka i ogórki. Posiekaj cebulę. Wszystkie składniki wymieszaj z oliwą i dopraw przyprawami.
SMACZNEGO!
źródło: Surówka z czerwonej kapusty z książki "173 Specjały Siostry Anastazji"
Robię taka surówkę , bardzo lubię .
OdpowiedzUsuńA tarta według Twojego przepisu wyszła świetna, dzięki za przepis, pozdrawiam :)
Cieszę się, że tarta smakowała :)
UsuńPozdrawiam!
wyglada swietnie na pewno zrobie :))
OdpowiedzUsuńMam problem dalam za duzo soli do surowki a nie chce jej wyrzucic- co zrobic zeby ja uratowac
OdpowiedzUsuńJedyny sposób, to zwiększenie ilości innych składników. Niestety nie znam sposobu na "zabicie" słoności w surówce.
UsuńPozdrawiam!