Spaghetti w Kremowym Sosie z Papryką
Składniki:
- 250 g spaghetti pełnoziarnistego
- pół czerwonej papryki
- pół zielonej papryki
- pół dużej marchewki
- garść prażonej cebuli
- łyżeczka ziół włoskich
- 125 ml wrzątku
- 150 g kremowego sera Philadelphia
- 100 ml mleka
- czosnek mielony
- papryka suszona
- sól
- pierz
- olej
Ugotuj makaron al dente.
Paprykę pokrój w kostkę. Marchewkę zetrzyj na drobnej tarce. Podsmaż razem na odrobinie oleju. Dodaj cebulę i zioła włoskie. Zalej wodą i duś aż papryka zrobi sie miękka.
W międzyczasie rozpuść serek w mleku podgrzewając na małym ogniu.
Kiedy się rozpuści dodaj do papryki i wymieszaj. Dopraw do smaku papryką suszoną, czosnkiem, solą i pieprzem.
Podawaj makaron polany sosem lub jeśli wolisz wmieszaj makaron w sos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli spodobał Ci się przepis i masz coś do powiedzenia, to zapraszam do napisania komentarza ;) Każdy z nich to dla mnie ogromna mobilizacja do dodania kolejnego przepisu.
Będzie mi bardzo miło, jeśli podasz swoje imię lub nick i nie pozostaniesz dla mnie tylko "Anonimem".
Proszę jedynie o nie umieszczanie linków (do stron, blogów, konkursów, reklam etc.)