Szczerze mówiąc, przekonałam się do niej dopiero niedawno, bo kiedyś mi nie smakowała. Jakiś czas temu kupiłam ją w sklepie, żeby się przekonać czy słusznie jej nie lubię i okazało się, że jednak mi smakuje. Więc albo z tamtą surówką sprzed lat było coś nie tak, albo zmienił mi się smak.
Oczywiście od czasu, kiedy spróbowałam sklepowej wersji Coleslawa, robię go już sama w domu.
Kremowy Coleslaw
Składniki:
- 0,5 kg kapusty białej
- 1 duża lub 2 małe marchewki
Sos:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżka octu winnego
- 1-2 łyżeczki musztardy Dijon
- łyżeczka soli selerowej (celery salt)
- szczypta cukru (lub więcej jeśli trzeba)
- sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Kapustę poszatkuj, marchewkę zetrzyj na tarce.
Połącz wszystkie składniki sosu. Dodaj do warzyw i wymieszaj.
SMACZNEGO!
źródło: przepis własny
Bardzo lubię takie surówki z kapusty i też uważam że czym mniej zbędnych dodatków tym lepiej:)Smak się z wiekiem zmienia ale sądzę ,że jeśli chodzi o składniki Twojego Colesława to z pewnością smakuje lepiej niż tę co kiedyś się jadało:)
OdpowiedzUsuńJa jadłem tylko sklepową wersję, a to w sumie wbrew moim przekonaniom kulinarnym ;-) Spróbuje koniecznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam...