środa, 31 sierpnia 2011

Gnocchi Zapiekane

Gnocchi dobre są nie tylko gotowane. Idąc za pomysłem Nigelli, smażone gnocchi też bardzo polubiłam. Tym razem przyszedł czas na zapiekane. Przyznam, że wyszło dość ciekawie. Są znakomitym urozmaiceniem jako dodatek do obiadu.
Podpatrzone tutaj.
Gnocchi Zapiekane
Składniki:
  • ugotowane gnocchi
  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 80 g startego sera gouda
  • 80 g startego parmezanu
  • oliwa lub olej roślinny

Pomidorki umyć. Pokroić na połówki. Cztery kokilki lub naczynie żaroodporne wysmarować oliwą/olejem. Włożyć gnocchi i pomidorki. Zapiekać przez 15 min w 200 stopniach.

Posypać serami i wstawić jeszcze na chwilę do piekarnika do czasu aż ser się rozpuści.

4 komentarze:

  1. pyszne danko wymyśliłaś:) bardzo mi się podoba Twój pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak naprawdę to nie ja wymyśliłam. W poście podany jest link do przepisu. W każdym razie mi też podoba się ten pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam gnocchi, w zapiekanej wersji tez :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na jutro robię gnocchi, może wypróbuję takich : )

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się przepis i masz coś do powiedzenia, to zapraszam do napisania komentarza ;) Każdy z nich to dla mnie ogromna mobilizacja do dodania kolejnego przepisu.
Będzie mi bardzo miło, jeśli podasz swoje imię lub nick i nie pozostaniesz dla mnie tylko "Anonimem".
Proszę jedynie o nie umieszczanie linków (do stron, blogów, konkursów, reklam etc.)