Podpatrzone tutaj.
Gnocchi Zapiekane
Składniki:
- ugotowane gnocchi
- 500 g pomidorków koktajlowych
- 80 g startego sera gouda
- 80 g startego parmezanu
- oliwa lub olej roślinny
Pomidorki umyć. Pokroić na połówki. Cztery kokilki lub naczynie żaroodporne wysmarować oliwą/olejem. Włożyć gnocchi i pomidorki. Zapiekać przez 15 min w 200 stopniach.
Posypać serami i wstawić jeszcze na chwilę do piekarnika do czasu aż ser się rozpuści.
pyszne danko wymyśliłaś:) bardzo mi się podoba Twój pomysł:)
OdpowiedzUsuńTak naprawdę to nie ja wymyśliłam. W poście podany jest link do przepisu. W każdym razie mi też podoba się ten pomysł ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam gnocchi, w zapiekanej wersji tez :)
OdpowiedzUsuńNa jutro robię gnocchi, może wypróbuję takich : )
OdpowiedzUsuń