Jajka Faszerowane Pieczarkami
Składniki:
- 7 jajek ugotowanych na twardo
- 160 g pieczarek
- 3 młode cebulki ze szczypiorkiem
- 2 - 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz; do smaku
Cebulkę ze szczypiorkiem posiekaj i zeszklij na odrobinie masła. Następnie dodaj starte na tarce pieczarki. Podsmaż wszystko do czasu aż cała woda wyparuje. Odstaw.
Ugotowane jajka obierz, przekrój na pół i wyjmij z nich żółtka.
Do żółtek dodaj podsmażone pieczarki i majonez.
Masę dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziej białka.
SMACZNEGO!
źródło: przepis własny
Jedne z najsmaczniejszych jajek. Idealne i na Wielkanoc i na spotkanie ze znajomymi:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam wiosennie
Malwinna
Pycha! robię takie same i potwierdzam, że na imprezach świetnie się sprawdzają i wszystkim smakują! :) Sylwia N.
OdpowiedzUsuńMniam mniam pieczarki i jajka w jednym, połączenie nie do przebicia:)
OdpowiedzUsuń