sobota, 23 marca 2013

Jajka Faszerowane Pieczarkami

Faszerowane jajka, to przekąska, która świetnie sprawdza się na różnego rodzaju przyjęciach. Nie może ich też zabraknąć na Wielkanocnym stole. Farsz z pieczarkami jest naprawdę pyszny i bardzo prosty do zrobienia.


Jajka Faszerowane Pieczarkami

Składniki:
  • 7 jajek ugotowanych na twardo
  • 160 g pieczarek
  • 3 młode cebulki ze szczypiorkiem
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz; do smaku


Cebulkę ze szczypiorkiem posiekaj i  zeszklij na odrobinie masła. Następnie dodaj starte na tarce pieczarki. Podsmaż wszystko do czasu aż cała woda wyparuje. Odstaw.

Ugotowane jajka obierz, przekrój na pół i wyjmij z nich żółtka.

Do żółtek dodaj podsmażone pieczarki i majonez.

Masę dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziej białka.

SMACZNEGO!







źródło: przepis własny

3 komentarze:

  1. Jedne z najsmaczniejszych jajek. Idealne i na Wielkanoc i na spotkanie ze znajomymi:)

    pozdrawiam wiosennie

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha! robię takie same i potwierdzam, że na imprezach świetnie się sprawdzają i wszystkim smakują! :) Sylwia N.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam mniam pieczarki i jajka w jednym, połączenie nie do przebicia:)

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się przepis i masz coś do powiedzenia, to zapraszam do napisania komentarza ;) Każdy z nich to dla mnie ogromna mobilizacja do dodania kolejnego przepisu.
Będzie mi bardzo miło, jeśli podasz swoje imię lub nick i nie pozostaniesz dla mnie tylko "Anonimem".
Proszę jedynie o nie umieszczanie linków (do stron, blogów, konkursów, reklam etc.)