Kompot z Renklod z Cynamonem i Goździkami
Składniki
- Renklody
- Cukier
- Cynamon
- Goździki
- Woda
Renklody umyć i wydrylować. Układać w wyparzonych i suchych słoikach. Do każdego słoika nasypać cukru w zależności od upodobań (ja sypałam po 2 łyżki), odrobinę cynamonu i jeden goździk. Zalewać wrzącą wodą, szybko zakręcić wieczkiem. Pasteryzowac około 20 minuty. Następnie ustawic do góry dnem i okryć dobrze ściereczką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli spodobał Ci się przepis i masz coś do powiedzenia, to zapraszam do napisania komentarza ;) Każdy z nich to dla mnie ogromna mobilizacja do dodania kolejnego przepisu.
Będzie mi bardzo miło, jeśli podasz swoje imię lub nick i nie pozostaniesz dla mnie tylko "Anonimem".
Proszę jedynie o nie umieszczanie linków (do stron, blogów, konkursów, reklam etc.)