wtorek, 9 sierpnia 2011

Mus z Renklod


Mus z Renklod

Składniki:
  • Renklody,
  • cukier żelujący

Renklody umyć, wydrylować, zmiksować blenderem.

Gotować do czasu aż mus trochę zgęstnieje. Dodać cukier żelujący. Ilość w zależności od tego jaką chcemy otrzymać konsystencję. Najlepiej zrobić według przepisu na opakowaniu. Ja dałam mniejszą ilość niż potrzeba, bo nie miałam aż tyle cukru w domu. Na ponad kilogram śliwek dałam około pół kilograma cukru. Jednak dla mnie konsystencja była odpowiednia. Gorący nalewać do wyparzonych i suchych słoiczków, szczelnie zakręcić i ustawiać do góry dnem. Przykryć ściereczka na czas studzenia.



1 komentarz:

  1. Tyle smakowitości narobiłaś ,że wpadłam w kompleksy bo ja jeszcze nic .Mąż kończy produkcję ogórasów .Piękny kolor ma ten mus .Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się przepis i masz coś do powiedzenia, to zapraszam do napisania komentarza ;) Każdy z nich to dla mnie ogromna mobilizacja do dodania kolejnego przepisu.
Będzie mi bardzo miło, jeśli podasz swoje imię lub nick i nie pozostaniesz dla mnie tylko "Anonimem".
Proszę jedynie o nie umieszczanie linków (do stron, blogów, konkursów, reklam etc.)