Mus z Renklod
Składniki:
- Renklody,
- cukier żelujący
Renklody umyć, wydrylować, zmiksować blenderem.
Gotować do czasu aż mus trochę zgęstnieje. Dodać cukier żelujący. Ilość w zależności od tego jaką chcemy otrzymać konsystencję. Najlepiej zrobić według przepisu na opakowaniu. Ja dałam mniejszą ilość niż potrzeba, bo nie miałam aż tyle cukru w domu. Na ponad kilogram śliwek dałam około pół kilograma cukru. Jednak dla mnie konsystencja była odpowiednia. Gorący nalewać do wyparzonych i suchych słoiczków, szczelnie zakręcić i ustawiać do góry dnem. Przykryć ściereczka na czas studzenia.
Tyle smakowitości narobiłaś ,że wpadłam w kompleksy bo ja jeszcze nic .Mąż kończy produkcję ogórasów .Piękny kolor ma ten mus .Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń