wtorek, 17 stycznia 2012

Raita

Raita to dip indyjski, który świetnie pasuje jako dodatek do pikantnych dań, ale nie tylko. Przepisów na Raitę jest kilka. Ten poniżej podany był z przepisem na Pizzę z Masłem Orzechowym. I smakuje z nią naprawdę dobrze.


Raita
Składniki:
  • 130 g ogórka; obranego i wypestkowanego
  • 1 mała cebula (80 g )
  • 1 długie, zielone chilli (dałam bez pestek)
  • 2 łyżki świeżej posiekanej mięty
  • 140 g jogurtu naturalnego

Ogórka, cebulę i chili posiekaj drobno. Połącz z miętą i jogurtem.
Ja nie posiekałam najdrobniej, ale taka "sałatkowa" konsystencja mi odpowiadała.

źródło: The Australian Women's Weekly - Chicken
           "Satay Pizza with Rocket and Rita"

1 komentarz:

Jeśli spodobał Ci się przepis i masz coś do powiedzenia, to zapraszam do napisania komentarza ;) Każdy z nich to dla mnie ogromna mobilizacja do dodania kolejnego przepisu.
Będzie mi bardzo miło, jeśli podasz swoje imię lub nick i nie pozostaniesz dla mnie tylko "Anonimem".
Proszę jedynie o nie umieszczanie linków (do stron, blogów, konkursów, reklam etc.)