Jajka z Galaretki na Wielkanoc
Składniki:
- galareta (np z tego przepisu)
- jajka (będą potrzebne tylko skorupki)
- kawałek czerwonej papryki
- groszek
- kukurydza
- marchewka
Jajka sparz i osusz. W szerszej części jajka wyłup otwór i wylej przez niego zawartość. Skorupkę dobrze wypłucz w środku, wyparz i zostaw do wysuszenia.
Do środka skorupki włóż mięso, groszek, kukurydzę, paprykę i marchewkę pokrojoną w kostkę. Zalej wywarem (wymieszanym z żelatyną) i odstaw do wystudzenia, a następnie schowaj do lodówki, żeby stężało. Gotowe galaretki ostrożnie obierz ze skorupki.
SMACZNEGO!
źródło: przepis własny
świetny pomysł - wygląda super :)
OdpowiedzUsuńno, niesamowicie pomysłowe! zachwycą wszystkich domowników w to wyjątkowe śniadanie :]
OdpowiedzUsuńrewelacja! :)
OdpowiedzUsuńswietne! Musze je zrobic na sniadanie
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł !
OdpowiedzUsuńNo czegoś takiego to jeszcze nie widzialam ,gratuluję pomysłu i serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa forma podania galaretki drobiowej. Z pewnością go wykorzystam na te Święta.
OdpowiedzUsuńZdrowych i spokojnych świąt !!!
Barbara