piątek, 9 maja 2014

Surówka z Czerwonej Kapusty II

Warzywa na naszych talerzach powinny dominować nad resztą pożywienia. Dlatego warto robić surówki. Taka, może zastąpić też podwieczorek czy kolację. Prosta, smaczna i zdrowa.

Ps. wychodzi na to, że to pierwszy udokumentowany przepis, który pochodzi z mojej diety zdrowotnej ;)



Surówka z Czerwonej Kapusty II

Składniki:
  • 300 g czerwonej kapusty
  • 1 jabłko
  • 30 g szalotki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
Kapustę poszatkuj, posól i ugnieć ręką. Dodaj starte na tarce jabłko i posiekaną szalotkę. Wlej sok z cytryny i olej. Dopraw do smaku solą i pierzem.

SMACZNEGO!




źródło: przepis własny

2 komentarze:

  1. uwielbia takie surówki, chociaż wstyd przyznać zawsze kupuję gotowe... koniecznie wypróbuję Twój przepis

    Pozrawiam

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się przepis i masz coś do powiedzenia, to zapraszam do napisania komentarza ;) Każdy z nich to dla mnie ogromna mobilizacja do dodania kolejnego przepisu.
Będzie mi bardzo miło, jeśli podasz swoje imię lub nick i nie pozostaniesz dla mnie tylko "Anonimem".
Proszę jedynie o nie umieszczanie linków (do stron, blogów, konkursów, reklam etc.)