wtorek, 19 lipca 2011

Farfalle z Tuńczykiem

Bardzo szybko i bardzo pysznie-tak lubię. Najprostsze połączenia smakują najlepiej, a ile radości dają ;) Najlepsze smaki wychodzą wtedy kiedy tak naprawdę nie wiemy co chcemy zrobić - jeszcze milej wtedy usłyszeć kiedy inni rozkoszują się podczas posiłku.
Mąż jest wielbicielem makaronu. Jestem pewna, że mogłabym codziennie na obiad podawać mu właśnie makaron, a On byłby najszczęśliwszym człowiekiem na świecie ;) Za tuńczykiem też przepada. Sałatka, którą robi praktycznie zawsze kiedy jest jakaś impreza, zawiera tuńczyka. Być może kiedyś dodam na nią przepis, bo też prosta i szybka ;)



Makaron z Tuńczykiem

  • ok 200 g makaronu (u mnie Farfalle)
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1/2 łyżki przecieru pomidorowego
  • pół cebuli
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 i 1/2 łyżeczki ziół włoskich
  • sól
  • pieprz
Makaron ugotować al dente. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać tuńczyka.

W miseczce połączyć śmietanę, przecier pomidorowy, zioła włoskie, pieprz i sól. Wlać do tuńczyka, zagotować. Dodać makaron i dokładnie wymieszać.

Nakładać na talerze. Jeść ;)

10 komentarzy:

  1. Nikol masz zupełną rację ,proste rzeczy potrafią czasami zaskoczyć ,zresztą wystarczy popatrzeć na kuchnię włoską ( kiedyś zostałam poczęstowana kotletami z czerstwego chleba ,co to był za smak ,nigdy w życiu bym nie pomyślała ze z chleba można wyczarować coś takiego )
    Twój makaron wygląda bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Interesujące. I proste. Bardzo ciekawy przepis na szybką kolację.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię taki makaron. Robię bardzo podobny:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Danie proste, szybkie, a do tego zawsze się udaje - czego chcieć więcej!

    OdpowiedzUsuń
  5. super przepis robiłam pierwszy raz i wyszło bardzo dobre :)
    troszkę zmieniłam przepis dodałam 2 puszki tuńczyka i zamiast przecieru pomidorowego dodałam puszkę pomidorów

    OdpowiedzUsuń
  6. A ŚMIETANA JAKA?

    OdpowiedzUsuń
  7. Super danie.Prawie co tydzien na obiad robie.Bardzo szybki przepis na obiad.Pozdrawiam Ewa

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się przepis i masz coś do powiedzenia, to zapraszam do napisania komentarza ;) Każdy z nich to dla mnie ogromna mobilizacja do dodania kolejnego przepisu.
Będzie mi bardzo miło, jeśli podasz swoje imię lub nick i nie pozostaniesz dla mnie tylko "Anonimem".
Proszę jedynie o nie umieszczanie linków (do stron, blogów, konkursów, reklam etc.)