czwartek, 28 marca 2013

Pasta Jajeczna

Wspomnienia o paście jajecznej przywołują smaki mojego dzieciństwa. Dość odległego, bo kiedy byłam starszym dzieckiem, to mama już jej nie robiła.
W naszym domu pasta gości dość często, bo oboje z Mężem bardzo ją lubimy. Kiedy jest ktoś u nas na śniadaniu, a mój kochany Mąż pomaga mi w jego przygotowaniu, to robi właśnie tą pastę. Robi się ją bardzo prosto, więc każdy mąż powinien sobie poradzić ;)



Pasta Jajeczna

Składniki:

  • 8 jajek
  • ok 80 g sera żółtego (najlepiej takiego o nieintensywnym smaku)
  • szczypiorek (wedle uznania - ja lubię dużo)
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz; do smaku


Jajka ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj posiekany szczypiorek i starty żółty ser.

Dodaj majonez i dopraw solą oraz pieprzem.

SMACZNEGO! 






źródło: przepis własny

5 komentarzy:

  1. No i mnie uprzedziłaś, bo mam zamiar ją zrobić na jutro :)

    --

    Zapraszam również do siebie: kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Śliczna i smaczna na pewno :) trzeba będzie wypróbować :D a jakie piękniutkie pomidorki i żonkile.... wiosny chcę...wiosny :)
    Wesołych Świąt, zdrowych i spokojnych Nikol:)*

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłam dzisiaj na kolacje tylko bez sera żółtego, dużo szczypiorku i koniecznie majonez kielecki.PYCHA:)

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się przepis i masz coś do powiedzenia, to zapraszam do napisania komentarza ;) Każdy z nich to dla mnie ogromna mobilizacja do dodania kolejnego przepisu.
Będzie mi bardzo miło, jeśli podasz swoje imię lub nick i nie pozostaniesz dla mnie tylko "Anonimem".
Proszę jedynie o nie umieszczanie linków (do stron, blogów, konkursów, reklam etc.)